Planlegger folkehelseuka

Evenes kommune inviterer torsdag til møte om folkehelseuka i slutten av april.

Unn-Kristin Laberg   Foto: Morten I. Jensen

nyheter>>

Evenes kommune ble folkehelsekommune i fjor. Kommunen har folkehelseuka som en årlig markering og forberedelsene til årets utgave er godt i gang. Lag og foreninger, skoler, barnehager, sykehjem, helse og omsorgstjenester, bedrifter og mange flere er invitert til å være med på markeringen.

Denne spesielle uka er en synliggjøring av de tilbud som eksisterer i kommunen og i lokalmiljøet - ei uke fylt av arrangementer.

Blant ideene til arrangementer er fjellturer, yoga i det fri, gågruppe ved Strandvannet, dansekurs og kultursti. Men selv om arrangementskomiteen har mange forslag, er de sikre på at befolkningen har flere ideer.

Torsdag ettermiddag inviteres alle som ønsker å bidra med deltakelse under folkehelseuka til et fellesmøte på rådhuset. Der får man mer informasjon, kan være med på tankeutveksling og idemyldring.

Både Nordland fylkeskommune og kommunen frister med tilskudd til tiltak, arrangementer og prosjekter innenfor områdene folkehelse og friluftsliv.

– Vi tar imot ideer og innspill og hjelper gjerne, og håper dere har lyst å være med, sier Per-Kåre Holdal, Unn-Kristin Laberg og Renate Skredlund i arrangementskomiteen.