Har inkassogjeld på nesten 1,3 millioner kroner

Sliter med å betale regningene.

- HAR KONTROLL: Stian Berg sier til Nord24 at kjeden har begynt å få kontroll over økonomien i Habitat. Her fra lokalene i Veitasenteret i Tromsø, hvor butikken er i ferd med å flytte ut. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter>>

I 2013 åpnet møbelbutikken Habitat på Veitasenteret i Tromsø. Den ble ledet av harstadværingen Stian Berg (41), og kjeden etablerte seg i Kristiansand, på Fornebu og flere steder i Oslo.

I 2011 fikk Stian Berg franchisen i Norge, i etterkant av konkursen i hans daværende møbelsatsing Room. Nå viser det seg imidlertid at møbelkjeden sliter med å betale regningene sine. Det skriver Nord24.no, som først omtalte saken.

Habitat Tromsø kunngjorde i januar at de har sagt opp leieavtalen sin på kjøpesenteret Amfi Veita, og leter nå etter ny lokaler.

Mangel på utvikling av Veitasenteret gjør at møbel- og interiørbutikken nå forlater senteret, skriver iTromsø.

– Grunnen til at vi flytter er ganske enkel. Vi har drevet butikk der siden september i 2013, og vi var lovet at senteret skulle utvikles til et nisjesenter innenfor interiør. Det ble ikke en realitet, sier Berg og legger til:

– Vi har ventet og hatt trua.

Amfi-kjeden har trukket seg ut av Veitasenteret etter 15 år, og 1. januar overtok Odd Berg Gruppen senteret.

Inkassogjeld

Habitat-kjeden hadde per 13. januar til sammen samlet seg opp en inkassogjeld på nesten 1,3 millioner kroner. I tillegg har selskapene fått en rekke revisoranmerkninger i 2013-regnskapene.

Habitat i Tromsø har alene registrerte inkassokrav mot seg på 370.000 kroner, opplyser Berg til Nord24.

Stian Berg sier til Nord24 at kjeden har begynt å få kontroll over økonomien.

- Gjennom 2014 har vi jobbet ekstremt mye med interne rutiner, slik at regnskaper for 2014 vil vise vesentlige forbedringer med tanke på revisoranmerkningene fra 2013, sier Berg til Nord24.

Har opplevd elleve konkurser

- Vi jobber hele tiden med å gjøre opp for oss, og det vil vi også gjøre i Tromsø. Nå er mye ryddet opp i allerede, og vi har akkurat nå fem betalingsanmerkninger, sier harstadværingen til nettstedet.

Stian Berg kjøpte foreldrenes Bohus-varehus i Harstad i 2002. Berg kjøpte også Bohus-butikken i Narvik. I 2004 solgte han varehusene og tjente store penger, og investerte i den eksklusive møbelkjeden Hilmers Hus, som gikk konkurs i 2008.

Kreditorene meldte til sammen inn krav på 40 millioner, mens Berg selv tapte 30 millioner på konkursen. I ettertid kjøpte han tilbake Hilmers Hus fra konkursboet for ni millioner kroner. I tillegg kjøpte han den svenske møbelkjeden Room for et ukjent beløp i oktober 2008.

Harstad Tidende har ikke lyktes i å få kommentar fra Stian Berg.