Overnattet i det fri

Litt før klokka åtte tirsdag kveld satte Evenes’ ordfører, Svein Erik Kristiansen, kursen mot Vassbotn for å tilbringe natta der.

APPELL: På samlingsplassen ved Niingen kraftstasjon holdt ordfører Svein Kristiansen en liten appell om friluftslivets betydning.  

nyheter>>

Sammen med en rekke andre ordførere rundt om i landet tok Kristiansen utfordringen om å sove ute natt til 14. januar for å markere starten på Friluftsåret 2015.

Her i regionen var Kristiansen den eneste ordføreren som ville friste tilværelsen som uteligger for en natt.

Fulgte ordføreren

Stuntet var godt annonsert på kommunes hjemmesider med håp om at flere ville pakke soveposen og slå følge, men ingen lot seg friste. Et titalls personer møtte opp ved Niingen kraftstasjon for å følge ordføreren til Vassenden. Der skulle de ta en kopp kaffe og diskutere kommunens utfordringer for å få større oppslutning om å bruke naturen. Men ingen i følget hadde tenkt å overnatte. Verken rådmann Steinar Sørensen eller leder for kommunens Fellesavdeling Per-Kaare Holdal kunne slippe fra et viktig møte på onsdag, enda så lyst de hadde til å overnatte.

Ordføreren selv var godt rustet med reinskinn og sovepose og så fram til kanskje å få et glimt av stjernehimmelen.

 - Evenes er en folkehelsekommune, og hvis mitt eksempel kan bety noe for et økt fokus på friluftsliv, så gjør jeg dette med glede. Hvis jeg mot formodning ikke skulle være tilbake på kontoret klokka elleve på onsdag, så håper jeg noen kommer og ser etter meg, spøkte han før han tok fatt på stien inn til Vassbotn.

Fantastisk

Onsdag morgen treffer ht.no Kristiansen akkurat idet han kommer på jobb.

– Natta har vært fantastisk. Det var ikke vind i Vassbotn, men det ulte godt mellom fjellene, sier han.

Ordføreren tilbrakte natta i ensomhet.

– Vi var en god gjeng som gikk innover i går kveld. Vi kokte kaffe og grillet pølse. Så forlot dem og jeg satt alene og koste meg med kaffe. Natta ble tilbrakt i sovepose på et par reinskinn, sier han.

At han ble ensom synes han ikke var så ille.

– Det var nok mange som regnet med uvær i Vassbotn. Men der var det rolig. Jeg håper det blir flere muligheter til å få evenesfolk ut, for ei natt i naturen er bare deilig, sier han.

– Hva var det verste med å overnatte ute?

– Det verste var kanskje å komme seg opp av det varme soveposen i morges. Men det gikk greit det også, sier en opplagt ordfører - klar for ny arbeidsdag.