Motorshow med bilslalåm

Den som tror bilsportsesongen er over må tenke om igjen. Det sørger en gjeng entusiaster i Evenes for.

Helgens stevne skjer ikke med denne typen biler, men biler som kan kjøres med hverdagsbiler.   Foto: ivar hjelvik ,

Arrangør: Robin Holm er sentral i det nyeste tilskuddet til bilshow-floraen nordpå. Foto: Knut Godø 

nyheter>>

Lørdag innbyr Robin Holm og hans medsammensvorne i Team Sinnssyk Racing til den første utgaven nordpå i konkurranseformen autoslalåm.

Det beste med sportsgrenen er at den er for gatebiler, det vil si slik bil som de fleste kjører rundt i til hverdags.

- Sporten har vokst seg stor sørpå i løpet av kort tid. Helgens arrangement på NMK Hålogalands bane blir en ildprøve for oss, sier Holm.

Autoslalåm går ut på å kjøre rundt en hinderbane fortest mulig - med minst mulig feil. Hver gang du berører et hinder får du tillegg i tida. Alle kan være med, eneste krav er førerkort og bil registrert for gatebruk, det vil si at du til daglig har lov å kjøre i vanlig trafikk med den.

- Målet var å lage noe for hvermannsen. Vi legger opp til en morsom og spennende konkurranse, men satser også mye på rammene rundt arrangementet. Og det skal være mer enn autoslalåm-konkurransen. Blant annet skal vi kåre kuleste kjøretøy og publikumsfavoritt. Utstillinga omfatter både uvanlige og vanlige biler, og den som har en veteran, en sportsbil, en tøff gammel moped må gjerne komme, eller en tohjulstraktor for den del. Vi håper showet kan bli en flott og nærmest altomfattende bilutstilling, i tillegg til det sportslige, sier han.

Hvis årets arrangement treffer, ser han for seg at banen på Moan i Evenes, med sine gode parkerings- og campingmuligheter, kan bli åsted for et stort og livs levende bilsportshow som et par ganger i året kompletterer den øvrige bilsportsatsinga i distriktet.