Ivar L. Paulsen"/>

Borkenes mek. på sidelinja

Borkenes mekaniske verksted er skjøvet ut på sidelinja i kampen om kontrakt på leveranser av vanntanker til Forsvaret.

  Foto: Torgeir Haugaard

  Foto: Torgeir Haugaard

nyheter>>

Borkenes mekaniske verksted har, i samarbeid med Forsvaret, utviklet et vanntanksystem. Likevel velger Forsvaret å kjøpe tanker fra Danmark – til en høyere pris.

Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO) har tegnet kontrakt for å kjøpe 12 tanker for drikkevann og 25 for drivstoff av et dansk selskap, skriver E24.no. Ordren er verdt rundt 55 millioner kroner. Borkenes Mekaniske Verksteds (BMV) løsning er fire millioner kroner billigere enn den danske.

- Vårt produkt og tilbud tilfredsstilte alle krav Forsvaret stilte. All fornuft tilsier at vi skulle fått denne ordren for lenge siden, sier daglig leder Jan-Are Gulbrandsen i BMV.

BMV har brukt mellom 12 og 15 millioner kroner av egne midler til å utvikle produktet, etter ønske fra Forsvaret.

Forsvaret hevder at den danske løsningen er best.

Andre ting bak

Gulbrandsen tror ifølge E24.no at det ligger andre ting bak valget, og frykter at Forsvaret hadde bestemt seg for å kjøpe dansk før de ba om anbud. Utlysningsteksten krevde nemlig at tilbudet måtte komme på dansk eller engelsk, noe BMV tolker som om den danske leverandøren allerede var foretrukket.

- Det virket ikke som FLO evaluerte vårt tilbud i det hele tatt. I avslagsbrevet lister de opp en rekke mangler. Ingen av dem stemmer med virkeligheten, sier Gulbrandsen til nettstedet.

Nå har BMV henvendt seg til Forsvaret med krav om en konkret oversikt over hva som er feil med deres produkt, og hvorfor de velger noe som er dyrere.

- Ingen kommentar

Da ht.no tirsdag ettermiddag forsøkte å komme i kontakt med Borkenes mek. for ytterligere kommentarer, var beskjeden fra bedriften krystallklar:

- Ingen kommentar!