Sjekk hvem som har gjort comeback

Du har garantert enten sett eller hørt om han tidligere.

Comeback Runar Normann i fint driv for HIL i 4. divisjon onsdag kveld - fem år etter at han la opp.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

nyheter>>

Han er en av de største profilene i Harstad-fotballen gjennom tidene. Runar Normann har vært borte lenge. Onsdag var han tilbake på fotballbanen. Den tidligere fotballproffen i engelske Coventry, og eliteseriespilleren fra klubber som Lillestrøm, Brann, Vålerenga og Tromsø, ikledde seg HIL-trøya i b-kamp mot Mjølner.

Han spilte de siste 50 minuttene i 4.-divisjonsoppgjøret da HIL slo Mjølners rekrutter 5-2. Normann kom inn som venstre back på stillingen 2-2.

- Flott å ha på tigerstripene til HIL igjen, gliser Normann etter comebacket.

Han har ikke spilt seniorfotball siden han var i 1.-divisjonsklubben Tromsdalen i 2009. De siste tre årene har han bodd i hjembyen. Han livnærer seg som anleggsgartner, og har kun spilt bedriftsfotball siden han la opp for fem år siden.

- Jeg er tilbake for å hjelpe HIL på en eller flere måter, alt avhengig av hva klubben ønsker og sportslig sett hvilken form jeg kan komme i etter hvert. I første omgang syns jeg det er fint å være med rundt b-laget og hjelpe Rune Olsen og Odd-Gunnar Lorentzen med unggutta. Jeg har mye å dele av erfaring, og kan hjelpe til å motivere spillerne, sier Normann.

36-åringen har ingenting i mot å spille sammen med lagkamerater han kunne ha vært far til.

- Jeg ble byttet for en spiller som er halvparten så gammel som meg, og jeg er cirka 20 år eldre enn den yngste i troppen. Det gjør meg ingenting. Jeg koser meg, og så får jeg spille fotball, som fortsatt er like artig, sier Normann.

Innleggsfoten, den venstre, er fortsatt like slepen og fininnstilt som i storhetstiden. HIL skapte flere store sjanser etter pasninger fra Normann, blant annet ei heading i tverrligger fra Kristoffer Moss. Han markerte seg også med positive tilrop og oppmuntring av unge medspillere.

Målene ble derimot scoret uten involvering i forkant av venstrebacken. Andre S. Olsen (2), Edvard Wulff Iversen, Martin Berg og Webjørn Hunstad scoret for HIL onsdag kveld.