Nykapteinen drar neste sommer

Ane Sund Walsøe er stolt over å få kapteinsvervet.

SEMI Ane Sund Walsøe  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

nyheter>>

Midtstopperen har overtatt rollen etter at Victoria Ludvigsen ga seg midtveis i sesongen til fordel for serieleder Lillestrøm.

Heller ikke Sund Walsøe blir lenge i vervet. Hvis ikke noe uforutsett skulle skje, spiller 19-åringen sin siste kamp for Medkila i juli neste år. I så fall blir Sund Walsøe den tredje kapteinen som takker for seg i løpet av halvannet år.

– Stort

– Planen er å starte studier til sivilingeniør på universitetet i Ås i Oslo neste høst. Da blir det ikke aktuelt å pendle for å fullføre sesongen. Medkila og jeg har hatt en dialog og det er ingen dramatikk rundt dette, sier Sund Walsøe.

Hun skal jobbe som assistent på Kila skole fram til neste sommer.

– Jeg kjenner til Anes situasjon, og vi er glade for at hun tar ett år i Harstad med studiefri for å jobbe. Så får vi heller se på andre løsninger fra neste høst. Ane er en viktig spiller for oss, sier trener Roy Berntsen.

Såpass viktig og betydningsfull at Berntsen ba 19-åringen overta som kaptein foran høstsesongen.

– Han spurte om jeg var klar for oppgaven. Den føler jeg meg beredt til. Derfor takket jeg ja, sier Sund Walsøe.

J19-landslagsspilleren syns det er stas å få en slik forespørsel.

– Veldig artig for min del. Det viser at trenerne har tillit til meg. Jeg syns det er stort å få kapteinsbindet, både med tanke på hvor ung jeg jeg, og ikke minst at det er for et lag i Toppserien, sier Sund Walsøe.

Revansjesugne

Sund Walsøe leder Medkila-jentene på banen i dag, lørdag, til det som kan vise seg å bli sesongens viktigste kamp. Motstander er tabelljumbo Grand Bodø, som har forsterket for å innhente Medkilas forsprang på motsatt side av nedrykks- og kvalifiseringsstreken.

– Vi er et fighterlag. Innsats og vilje må ligge i bunn. Er denne biten på plass, er ikke Grand et bedre lag enn oss selv om de har fått inn flere gode spillere. Vi er dessuten revansjesugne etter å ha gitt bort to poeng i 2-2-kampen i vårsesongen. Da hadde vi full kontroll, følte vi, men seieren glapp, sier kapteinen.

Sund Walsøe mener mye galt skal skje om begge bunnlagene tar igjen Medkila i høst.

– Poengene vi har i vår favør må likevel ikke bli en hvilepute. Med seier over Grand er vi godt på vei berget, også om vi får med oss ett poeng. Tap vil heller ikke være krise, men da er forspranget skrumpet inn til tre seirer. Vi er uansett gode nok til å holde både Grand Bodø og Amazon Grimstad bak oss på tabellen, sier hun.

Forsterkning glapp

Grand har hentet Kathty Betke fra Avaldsnes, Gunnhildyr Jonsdottir fra Arna-Bjørnar og målvakten Aubrey Bledsoe. Medkila er i motsetning til konkurrentene svekket. Trener Roy Berntsen måtte tidligere i uka se en potensiell storsignering glippe. Medkila jaktet en spiss, men det ble aldri en overgang.

– Det kunne blitt en kanonforsterkning, men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Nå vil flere av våre lovende spillere få prøve seg i høst, sier Berntsen.

– Er likevel laget godt nok til å holde unna for konkurrentene bak på tabellen?

– Jeg er sikker på at vi ikke berger plassen med de 13 poengene vi har i dag. Vi må ta flere poeng, og jeg tror vi er sterke nok til å klare det, sier Berntsen.