Skapte folkefest

Folk fra hele regionen strømmet til Flesnes i Fest.

Festivalområdet Skoleplassen var fylt opp av besøkende. Foto: Atle Trondsen 

Fotballkamper Turnering pågikk begge dager. Foto: Atle Trondsen 

Salgsboder Mange forskjellige artikler til salgs. Årets Flesnes i Fest ble avviklet i strålende sol og med stort frammøte. Foto: Atle Trondsen 

nyheter>>

I helga var det klart for Flesnes i Fest for femte året på rad. For den som besøker denne festivalen årlig kan det registreres at antallet besøkende synes å øke år for år. Grunnen er neppe at folketallet i Gullesfjorden øker særlig mye, årsaken er snarere at folk gjerne strømmer til fra hele regionen og opplever festivalmiljøet.

Formålet med festivalen er formulert klart i programmet. Det er å bidra til å øke bosetningen og antallet barnefamilier i bygda. Bygda har mange gode kvaliteter : Flott natur, dugnadsånden er på topp, innflyttere blir godt mottatt, der er gode fritidsmuligheter, en god, oversiktlig skole og barnehagetilbud.

Folkelig fest

Flesnes i Fest synes å ha funnet sin form. Rundt en ramme av salgsboder, servering og fotballkamper skapes det et folkelig miljø der folk kommer sammen, inntar forfriskninger og slår av en prat. Folket stiller uten å være avhengige av underholdningskrefter.

Morroen skaper de selv. På fredag ble det åpning med konsert og disko for de yngste. Så var det de voksnes tur med pubkveld i den flotte Elvedalen. Stemningsfullt med «levende» musikk og en anelse skjømming.

Lufteturer

Fotballturneringen gikk sin gang lørdag med fotballskole i startfasen, og fotballkamper ble spilt av sju lag fra Kvæfjord, Harstad og Sortland. Dette var lag som var satt sammen for anledningen med deltagere av begge kjønn. Vi tolket det slik at det viktigste var å delta i kampene.

Imellomtiden var det anledning til å betrakte området fra lufta. Dette sørget Heliteam for med et av sine helikoptre. Den årlige Ta-sjansen-konkurransen ble arrangert ved småbåthavna. Dagen ble avsluttet på ungdomshuset Molund med en populær fest der Beat Coats sørget for musikken.

Søndagens festligheter fortsatte i samme spor, men nå var det også satt opp gudstjeneste på programmet. Salgsbodene var åpne, søndagsmiddagen kunne inntaes, og fotballturneringen kunne avrundes.

To av festivalens mest populære aktiviteter, palleløpet og olabil-konkurransen, ble avviklet til slutt.