Harstad nest billigst i Nord-Norge

Studenter i Bodø, Narvik, Tromsø, Alta og Hammerfest må alle betale mer for studenthybler.

Få hybler men billige Studentene som er så heldige å få studenthybel i Harstad betaler mindre enn andre i Nord-Norge.  Foto: Tore Skadal

nyheter>>

Aldri har det vært så stor mangel på studentboliger i Harstad. Den gode nyheten er at de som er så heldige å få boplass gjennom studentsamskipnaden ikke betaler så mye som mange andre.

Les også: Desperat boligmangel for studentene.

Nettstedet Studenttorget.no har sammenlignet priser på studenthybler på norske studiesteder. Oversikten viser at Harstad er det 12. billigste studiestedet. I Nord-Norge er det bare Nesna som er billigere. Laveste pris på en studenthybel i Harstad er nå 2850 kroner. Til sammenligning er billigste hybel i Bodø 3900 kroner, i Narvik 3790 kroner og i Hammerfest 3500 kroner. I Tromsø er billigste studenthybel 2890 kroner.

Billigst i landet er Evenstad hvor du får en hybel til 1950 kroner. Dyrest er Tønsberg hvor en hybel koster hele 4690 kroner. Der får du til gjengjeld et soverom på 15,2 kvadratmeter og eget kjøkken og bad.

Studentboligindeksen viser prisene på billigste studentbolig (hybel) som tilbys av studentsamskipnader og skoler i Norges 43 studentbyer. Prisene er hentet inn 27.-29. juli 2014 og gjelder for høstsemesteret 2014. Prisene inkluderer strøm og internett. Indeksen har som hensikt å synliggjøre prisnivået om man må eller ønsker å bo billigst mulig. Dette er det 6. året undersøkelsen gjennomføres.

Kriteriene for boligene i indeksen er som følger: 

  • Studentboligen skal ha et eget soverom (deles ikke med andre).
  • Boligen skal ha tilgang til kjøkken og bad.
  • Det skal være inkludert internett og strøm i leien.