Kampen om storhall

Slik kan flerbrukshallen bli

Med flotte illustrasjoner, og en relativt billig prislapp, håper Nordlysparken å overbevise om hvilken type flerbrukshall Harstad kan ha råd til.
Energi

Bildene viser innsiden av en overtrykkshall fra den kanadiske leverandøren Yeadon. Hallen er 175 meter lang. Ifølge daglig leder Raymond Olsen i Nordlysparken AS og Hugo Kjelseth i Totalconsult vil prisen på hallen, inkludert servicebygg, UEFA-godkjent kunstgress, tre håndballbaner, løpebane for friidrett, klatrevegg med mer kommer på 88 millioner kroner.

Se flere bilder fra hallen.

Regningen skal deles mellom Nordlysparken (10 millioner), tippemidler (5 millioner), næringsliv (9 millioner) og lån (64 millioner). Det beregnes en årlig omsetning på 7,75 millioner kroner, der inntektene hentes fra navnesalg, reklamesalg, utleie til idrettslag, messer for næringslivet, konserter med mer.

Klar om fire år?

– Riktignok gir ikke en overtrykkshall tippemidler for tak og vegger, men til kunstgress, lys med mer. Prislappen er derimot nærmere halvert i forhold til en konvensjonell hall. Den gjør at vi i Harstad kan ha muligheten for å realisere en flerbrukshall som denne, mener Olsen og Kjelseth.

De understreker at denne type overtrykkshall ikke er samme type som har rast sammen på grunn av vinter og værforhold andre steder i Norge. Hallen er vel utprøvd i Canada og USA på steder med sammenlignbare klimaforhold.

Samtidig bemerker de at det ikke er bestemt Nordlysparken Arena skal være en plasthall.

– Opparbeidelse av avkjøring, vei og parkeringsplasser skal utbyggeren ta seg av, og Nordlysparken stiller råtomt til disposisjon for kommunen. Jeg ser for meg at flerbrukshallen på Nordvikmyra kan stå klar i 2013/2014, og da er nok allerede handels og næringsvirksomheten i gang, spår Raymond Olsen.

Han ser for seg at hele næringsområdet til Nordlysparken blir bygget ut i løpet av 10-15 år.

Hallidretter

For tradisjonelle hallidretter som håndball, basketball og innebandy er det satt av stor plass - tilsvarende tre håndballbaner. Denne delen er atskilt fra fotballarealet.

– Det gjør at de tradisjonelle hallidrettene kan trene og spille uten at de berøres av fotballen. Samtidig gir det flere brukere på en og samme tid i hallen, og dermed mulighet for å holde leieprisene nede, sier Olsen og Kjelseth.

Mellom kunstgresset og sportsgulvet er det tiltenkt et stort servicebygg med garderober, VIP-rom, kafeteria med mer. Alt er etter mål og kvalitet godkjent for eliteseriespill.

– For store anledninger, for eksempel en NM-finale i basketball eller innebandy, eller en landskamp i håndball, kan det også rigges en intimarena med parkett eller sportsdekke i fotballdelen - med kapasitet på opptil 2.500 tilskuere, sier Olsen og Kjelseth.

Energi