Har satt ut 13.500 brøytestikker

Har fått brøytekontrakt verdt 120 millioner

Sæteråsen Maskin har fått vinterdriftkontrakten for fylkesveiene på Hinnøya og øyriket i kommunen.

Investert: – Vi har kjøpt fem nye traktorer, sier Tord Bergersen, Jakob Kulseng-Hansen og John Berg Jensen.  Foto: Morten Hagen

nyheter>>

Det er Troms og Finnmark fylkeskommune som har tegnet en femårskontrakt med Sæteråsen Maskin, med opsjon på ett pluss ett år. Kontrakten er todelt for Hinnøya og øyriket, og har en totalverdi på nærmere 120 millioner kroner. Det er 150 kilometer på Hinnøya og 50 kilometer i øyriket (Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy) med fylkesveier som skal brøytes.


Sør-Troms Maskin vant anbudskonkurranse:

Skal brøyte for havna

Sør-Troms Maskin skal brøyte Harstad Havn sine områder de neste fire sesongene.


– Dette er en stor kontrakt for oss, og vi har investert rundt 15 millioner kroner i nytt utstyr. Vi har kjøpt fem nye traktorer og en veihøvel. Ett av kravene er at ingen maskiner skal være eldre enn 2016-modeller, og brøytebilene skal ha underliggende skjær. Et annet krav er friksjonsføler. Dette for bremsetesting og dokumentasjon for sandstrøing dersom føret krever det, sier daglig leder Tord Bergersen.