Eva dro fra Kristiansand til Harstad for å få arbeidspraksis

Eva Ingebrigtsen kom reisende helt fra Kristiansand kommune i Vest-Agder for å arbeide i Harstad på praksis yrkesorientering.

Eva Ingebrigtsen bak disken på Harstadbotn Bakeri og Konditori. 

nyheter>>

Hvert år på Tinntjønn skole i Kristiansand kommune har elevene i 10. Klasse ei arbeidsuke. Praksisuka er ei uke hvor elevene blir sendt ut på yrkesorientering. Her skal de lære om hvordan det er ute i arbeidslivet, før de snart skal velge mulig utdanning.


Sto på for ungdom på andre siden av kloden

Matheus og Torry fra Grov skole satte av en skoledag til å hjelpe andre.


– Jeg har familie her i Harstad og så på dette som en fin mulighet til å reise hit å besøke dem, forteller Eva Ingebrigtsen.

Den glade og trivelige jenta jobbet på Harstadbotn Bakeri og Konditori AS.

– Jeg er veldig glad i å bake, samtidig som familien bor ganske i nærheten. Jeg så for meg at dette kunne bli et fint sted å arbeide, noe som det ble, jeg trivdes svært godt der. Dette har vært ei kjempefin uke.

Dette er noe alle elevene får vært igjennom. De får god tilrettelegging og hjelp av skolen til å finne seg en fin jobb.

– Det har vært veldig artig å være her, men jeg er fortsatt usikker på hva jeg vil bli. Hvem vet, kanskje jeg også ender opp som baker, fortsetter Eva før hun går tilbake til arbeidet.