Har du behov for å bruke tilhenger i vinterhalvåret?

Her er lista over alt du må være oppmerksom på

Bremser som har frosset, dårlige dekk og lys som ikke fungerer. Dette er bare noe av det du må passe på tilhengeren i vinter.

TILHENGER Bremsebåndene er litt klebrige og kan ofte sette seg fast, sier Freddy Kristoffersen  Foto: Morten Hagen

nyheter>>

Mørkere tider betyr at det er ekstra viktig å sjekke at lys og reflekser er i orden. Fjern veistøvet som over tid legger seg på tilhengerens reflekser og lykteglass. Om du ikke har, eller disse er defekt, bør du skaffe nye.

– Det er viktig for både din og andres sikkerhet at du blir sett i mørket. I moderne biler får man gjerne et varsel i dashbordet om en av lyspærene er defekt, eller om det er feil med lysene. Uansett varsel eller ikke, anbefaler jeg alle å ta en tur rundt tilhengeren for å se om alle lysene fungerer og at reflekser er intakte, sier Freddy Kristoffersen.