Slik var gjenåpningen:

Blodig slagsmål, narkotika på toalettene og masse bråk

Harstadværingene kunne lørdag feire at landet har åpnet igjen, og en kaosnatt fulgte med på kjøpet.

Over hele landet har det vært mye bråk, fest og vold i forbindelse med gjenåpningen av landet, og Harstad har ikke vært noe unntak. Illustrasjonsfoto.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter>>

Landet, og da Harstad, har åpnet igjen. Det var det ikke mye tvil om i går kveld; timeslange køer utenfor utestedene og for det meste veldig god stemning. Resultatet av nattens feiringer var imidlertid ikke bare fryd og gammen, da politiet kunne melde om flere alvorlige hendelser i Harstad.

Rundt klokken 01.30 kom patruljen over to personer som hadde vært i slagsmål med hverandre. Partene ble skilt og gikk hvert til sitt, men begge to blir anmeldt for ordensforstyrrelser.

Litt senere fikk politiet melding om enda et slagsmål i Harstad, men denne gangen med et større skadeomgang. Det viste seg at en person hadde fått slått ut tenner i et slagsmål med en annen. Politiet meddeler på Twitter at det blodige slagsmålet, som skal ha skjedd litt over klokken 04.00, blir anmeldt.

Tidligere på kvelden hadde for øvrig ansatte ved et utested i Harstad sentrum kontaktet politiet etter å ha funnet det de oppfattet som narkotika inne på toalettet. Det dreide seg om mindre mengder.

For øvrig har det i hele Troms politidistrikt vært relativt kaotisk. Troms politidistrikt oppsummerer natten slik:

- Samlet sett har det vært svært mye folk ute, en god del ordensforstyrrelser og en rekke tilfeller der festdeltakere har blitt pålagt å avslutte festen og dra hjem. Flere anmeldelser for ordensforstyrrelser og vold. De fleste tilfellene har vært i byene.