Kvinne savnet i Tjeldsund: Funnet omkommet natt til onsdag

Politiet meldte tirsdag ettermiddag at en demenssyk kvinne var savnet ved Planterhaugen i Tjeldsund kommune. Natt til onsdag ble hun funnet omkommet.

Den avdøde kvinnen bodde ved Planterhaugen i Tjeldsund.  

nyheter>>

– Hun skal ha på seg en lilla allværsjakke. Vi har kalt ut frivillige mannskaper, og sender politihelikopteret fra Tromsø med hundeførere og droner, opplyste politiet tirsdag ettermiddag.

Ifølge politiets beskrivelse er kvinnen er cirka 155 centimeter høy, slank og har kort, mørkblondt hår.

Dødsårsaken fortsatt ukjent

Kvinnen hadde vært borte fra hjemmet siden tirsdag morgen (korrigert fra mandag morgen).

Klokken 04:30 melder politiet at en person er funnet omkommet i området der politiet og frivillige redningsmannskap har søkt etter den savnede. Det er bekreftet at den omkomne er kvinnen som var savnet. Pårørende er varslet.

Hun ble funnet etter midnatt, og leteaksjonen stanset.

– Rundt klokken 01:30 fant vi kvinnen omkommet i området vi lette i, sier Lennart Steffensen i politiets operasjonssentral.

Ørjan Munkvold ved Harstad politistasjon informerer om at kvinnen i 70-årene ble funnet mellom 500 til 700 meter unna sitt bopel. Kvinnen er sendt til obduksjon, og politiet kan ikke si noe om dødsårsaken før hun er obdusert.


Nærmeste nabo: – Et sjokk at utfallet skulle bli så tragisk

Klemet Hætta er nærmeste nabo til den omkomne kvinnen i Indre Planterhaugen på Evenskjer.


Brukte varmesøkende kamera

Lysforholdene ble dårligere utover kvelden. Varmesøkende kamera ble brukt i søkearbeidet, både på helikopter og på drone.

– Vi har hatt 12–14 hundeekvipasjer ute, det vil si hund og hundefører. De dekker store områder ganske fort. Også hadde vi mannskaper som lette med ATV etter veiakser, sa operasjonsleder Jørgen Ahlquist ved Troms politidistrikt.

I dette området har helikopter søkt i kveld. Skjermdump tatt klokken 20.10.   Foto: Flightradar 24 / tipser

Kalte inn ytterligere letemannskaper

Klokken 21.08 opplyste Troms politidistrikt at leteaksjonen fortsatte med uforminsket styrke, og de var forberedt på å gjøre det utover kvelden og natta:

– Akkurat nå er Sea King i søk. Vi har kalt inn ytterligere frivillige letemannskaper, og Sivilforsvaret vil også bistå med logistikk og forpleining, skrev politiet tirsdag kveld.


Tilbyr GPS til de som måtte trenge det: – Kan ikke uttale oss om et enkelttilfelle

Tjeldsund kommune har allerede tatt i bruk GPS, opplyser kommunalsjef Merete Jankila.