Fylkesrådet har fått rapporten på hvordan storfylket kan splittes

– Politisk er vi klar for å gå videre med prosessen for å gjenopprette de to fylkeskommunene, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo.

SPLITT OG HERSK: Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo er klar for å ta et skritt videre for å dele Troms og Finnmark i to fylker.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter>>

Troms og Finnmark fylkesråd melder nå i en pressemelding at de har mottatt rapporten som har sett på hvordan man kan starte arbeidet å splitte storfylket tilbake til Troms fylke og Finnmark fylke, skriver Framtid i Nord.

– Jeg er glad for å få denne utredningen. Politisk er vi klar for å gå videre med prosessen for å gjenopprette de to fylkeskommunene, og med rødgrønt flertall på Stortinget etter valget så er vi i praksis i boks, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i pressemeldingen.