Tilbake i produksjon etter at verftet ble korona-lammet

Grovfjord Mek. AS har hatt 22 av sine arbeidstakere eller underleverandører ute på grunn av koronasmitte. Nå er verftet i full drift igjen.

I GANG: Bård Meek-Hansen og de aller fleste ansatte ved Grovfjord Mekaniske Verksted er tilbake på jobb etter at bedriften ble rammet av korona-smitte.  Foto: Frank R. Roksøy

nyheter>>

Sju båter var under bygging da koronaen rammet skipsverftet i forrige uke. Bedriften stengte hele produksjonen, men startet i det små med å slippe fullvaksinerte ansatte tilbake sammen med utenlandske arbeidere som ankom Grovfjord etter at bedriften hadde stengt ned.


Fikk telefon med dårlig nytt midt på natten – nå er arbeidet med sju båter stanset

Grovfjord Mekaniske Verksted har leid inn rundt 30 platearbeidere for å hjelpe til med å ta unna alle båtene som er under bygging. Natt til mandag (korrigert fra natt til søndag) ringte kommuneoverlegen med dårlig nytt.


– Vi gjorde en ny test mandag i denne uken. Da hadde det gått sju dager. Resultatet fra den testen viste to nye smittetilfeller. Totalt har 22 testet positivt. Ingen har vært alvorlig syke, sier Bård Meek-Hansen, daglig leder og eier av Grovfjord Mek. AS.