Slik blir skolestarten med nye koronaregler – grønt nivå og covid-test hjemme

Skolene i Harstad forbereder seg på en helt ny korona-hverdag når skolene åpner mandag.

Mandag begynner 268 barn i førsteklasse. Bilde fra skolestart for førsteklassingene ved Harstad skole i fjor. Arkivfoto: Frank R. Roksøy 

nyheter>>

Skoler og barnehager er satt på såkalt grønt nivå, noe som innebærer normal drift av skolene. Helt nye retningslinjer er laget for hva som skal gjøres dersom én eller flere elever eller barnehagebarn tester positivt for covid-19.

Harstad kommune skriver på sin nettside at når man oppdager et positivt tilfelle av covid-19 som har tilknytning til skolen eller barnehagen, kartlegger smittesporingsteamet nærkontakter. De nærkontaktene som er husstandsmedlemmer eller er tilsvarende nære (bestevenn, kjæreste) må i vanlig smittekarantene. Alle andre nærkontakter kan slippe karantene dersom de følger kommunens testregime.