12 nye smittetilfeller mandag - totalt 31 smittede siden 10. juli

Det ble tatt 414 covid-19-tester ved Luftveisklinikken i Harstad i helgen. Hittil er 12 tester positive. Enda venter kommunen på svar fra 50 av disse testene.
nyheter>>

Det skriver kommunen i en pressemelding sent mandag kveld.

Siden 10. juli har dermed 31 personer testet positivt for covid-19 i Harstad. 25 av disse tilfellene fordeler seg på to forskjellige utbrudd.

I juli-utbruddet, som inkluderer noen få smittede på utesteder i Harstad, er det nå 12 smittede i Harstad. I Meløyvær-utbruddet er det 13 smittede i Harstad, pluss sju utenfor Harstad. 31 personer sitter nå i isolasjon og 165 nærkontakter er i karantene.

Ukjent smittevei

Fire av smittetilfellene siden 10. juli har så langt ukjent smittevei.

– Smittesporingsteamet jobber enda med å kartlegge mulig smittevei for disse. Foreløpig har vi dermed en uavklart smittesituasjon i Harstad, skriver kommunen.


Studie: Antistoffer etter koronasmitte vedvarer i minst ni måneder

Antistoffer etter koronasmitte vedvarer i kroppen i minst ni måneder etter infeksjonen, viser en studie fra Imperial College London og Universitetet i Padova.


– Håper flere tester seg

Mandag ble det tatt ytterligere 121 covid-19-tester ved Luftveisklinikken i Harstad. De oppfordrer både innbyggere og besøkende om å ha lav terskel for å teste seg.

– Vi er veldig glade for at mange har testet seg de siste dagene. Vi håper flere tester seg i dagene som kommer. Dette er den eneste måten vi kan finne ut omfanget av skjult smitte i Harstad, står det i pressemeldingen.

Kommunen opplyser om at de er i løpende dialog med FHI sin utbruddsgruppe, og situasjonen vurderes fortløpende.


Europa første kontinent med 50 millioner smittede

Europa er verdens første kontinent som har passert 50 millioner påviste koronatilfeller, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået Reuters.