Fire nye smittetilfeller knyttes til denne puben

Samtlige som var på Meløyvær pub i helga, bes teste seg for covid-19.

Meløyvær pub.  Foto: Knut Godø

nyheter>>

Kommuneoverlege Jonas Holte sier til Harstad Tidende at det var en større gruppe på Meløyvær pub i helga, der fire av disse nå har testet positivt. De smittede oppholder seg i Harstad, Tromsø og Trondheim.

– Om det vil utvikle seg til et større smitteutbrudd, er ikke godt å si, sier Holte.

Det er i dag, torsdag, tatt prøver av alle nærkontaktene som oppholder seg i Harstad. Kommunen jobber med smittesporingsteamene i Trondheim og Tromsø for å finne smitteveien.

– Vi har bare oversikten over nærkontaktene som oppholder seg i Harstad for disse fire smittetilfellene. Disse tilfellene har generert åtte nye nærkontakter i Harstad. Smittesporingsteamet har imidlertid kontaktet mange flere som ikke ble satt i nærkontaktkarantene grunnet vaksinestatus beskyttet eller fullvaksinert. Disse slipper karantene, sier Holte.

Harstad Tidende har vært i kontakt med innehaver av Meløyvær pub, Trond Harald Eilertsen. Han sier i en kort kommentar at de har foreløpig ikke tatt stilling til om de blir å stenge puben.

I en pressemelding torsdag ettermiddag skriver Harstad kommune:

«Torsdag ettermiddag ble det tatt en hurtigtest ved Luftveisklinikken av en person som er nærkontakt til en kjent smittet et annet sted i landet. Hurtigtesten var positiv, og det er stor sannsynlighet for at også den vanlige testen - som vi får svar på i morgen - vil være positiv. Vi har derfor startet smittesporingen. Som følge av det, ber vi alle som var på Meløyvær pub fredag 9. eller lørdag 10. juli om å teste seg. Tok du hurtigbåten fra Meløyvær søndag 11. juli klokken 14.05 med ankomst Harstad klokken 15.10 – ber vi deg også være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste deg.

Vi sender en SMS med anmodning om å teste seg til alle som er registrert som gjest på puben i helgen. Samtidig vet vi at mange ikke benytter seg av frivillig registrering, så vi håper med dette å nå disse med samme oppfordring om å teste seg hvis man har vært innom puben fredag eller lørdag.

Viktig:

  • Selv om man tester seg, er det ikke nødvendig å gå i karantene dersom man ikke har symptomer.
  • Dersom du har symptomer, må du gå i umiddelbar karantene. Du bør da ringe Pandemitelefonen, slik at de kan sette deg opp til en hurtigtest.»