Anmeldelse av Mayhem:

Hardt, høyt, mørkt – og heftig!

Jeg gikk til denne konserten med et svært åpent sinn. Vet egentlig for lite om sjangeren, men av det lille jeg har hørt tidligere, vet jeg at den musikalske kvaliteten på utøverne holder høyt nivå.

INFERNO: Et inferno av lyd, stemning, og mørk musikk.  Foto: John Henry Storhaug

nyheter>>

Dette var heftige saker, og selv en aldrende mann som undertegnede ble raskt revet med av stemninga. Det er langt fra hva man kan kalle for pent, det er ikke spesielt festlig å klappe takten til, men du verden det gjør noe med deg. Musikken tar deg med på de dypeste dyp, inn i de mørkeste skoger og alle steder du helst ikke vil være.

Suggerende og lokkende

Likevel vil du dit, musikken utfordrer deg, river og sliter i deg, trenger seg truende inn i deg. Du lar deg ikke fenge av den – men du blir på mystisk vis trykket brutalt inn i den. Det handler mer om stemninger, enn om melodier. Med en vokalist som virker som om han står med en fot i grava, og gleder seg til å la den andre følge etter. En ubeskrivelig følelse.