Jakter på tre bjørn i tre kommuner

I løpet av dagen er det gitt fellingstillatelse på to bjørner til i Lavangen, Salangen og Bardu.

JAKTA I GANG: Nå jaktes det på en hannbjørn i Salangen og Lavangen. Bjørnejakta i Bardu er utvide med et dyr til slik at det totalt skal jaktes på tre bjørner i tre kommuner.  Foto: Ulf Antonsen (Folkebladet)

nyheter>>

– Det er nå dokumentert elleve sau drept av bjørn i Salangen og Lavangen. På bakgrunn av det har Statsforvalteren i Troms og Finnmark innvilget en skadefellingstillatelse på en bjørn, binne med unger er unntatt for felling. Vi forventer at det er en hannbjørn som tar sau på Lavangseidet, sier seniorrådgiver Andreas Røsæg hos Statsforvalteren, skriver Folkebladet.


Her så Anne det hun tror kan ha vært en ulv på Andørja: – Hvorfor i all verden er den reven så lang i skankene?

Anne Paulsen satt seg til rette for å se fuglene spise av maten hun hadde lagt ut. Da fikk foringsplassen utenfor kjøkkenvinduet besøk av et grått dyr med lang snute og lange bein.


Siden det også er store tap av sau på begge sider av Østerdalen i Bardu, ble det lørdag ettermiddag gitt en utvidelse på skadefellingen der med en bjørn til, slik at det nå jaktes på to bjørner her. Heller ikke i Bardu kan binne med unge felles.