– Jernbanen kan gjenreise Harstad som industriell storhet

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) har visjonene for Harstad med seg i kofferten når han onsdag er på valgkampturné i byen.

BESØK: SVs nestleder og førstekandidat til stortinget fra Troms, Torgeir Knag Fylkesnes (i midten), besøkte Hamek. Her er han i prat med ansatte og daglig leder i Harstad Skipsindustri Ola Karlsen (til høyre).  Foto: Lars Eirik Grotdal

nyheter>>

Stortingsrepresentanten fra Troms er nestleder i Sosialistisk Venstreparti og har utmerket seg med klare meldinger om fiskeri, næringsliv og samferdsel. Tradisjonelt har ikke dette vært partiets hovedparoler i valgkamper. Det er likevel disse hjertesakene Fylkesnes tar med seg til Harstad – en by grunnlagt på handel, fiskeri og skipsindustri.

– Det er litt rart at det ikke jernbanefeber i Harstad. Med jernbane kan man etablere industri i en helt annen skala enn hva som er tilfelle nå. Reisetiden til alt fra flyplass til Narvik, til Russland, Bodø og kontinentet vil bli redusert kolossalt, poengterer Fylkesnes.