I tre uker vil knapt noen vaksineres med første dose i Harstad

Når mai går over i juni har de nesten ingen nye harstadværinger fått sin første dose på tre uker.

USIKKERHET: Det er knyttet stor usikkerhet til hvor mange vaksiner per uke Harstad får i månedene framover.   Foto: Frank R. Roksøy

nyheter>>

I perioden mellom 8. og 30. mai har koronavaksinen gått eller går til å sette dose nummer to. Harstad Tidende har tidligere skrevet at det i forrige uke, samt inneværende uke i all hovedsak er satt sprøytestikk på personer som allerede har fått én dose koronavaksine.

Nå bekrefter kommuneoverlege Jonas Holte at det i Harstad er samme gruppe som prioriteres i kommende uke. Årsaken er at kommunen ikke får flere doser enn hva som kreves for å oppfylle den planlagte andregangsvaksineringen. Dose to skal settes 12 uker etter den første.