Kom tilbake til Harstad etter over 20 år sørpå: – Nå er tiden moden for å oppleve Nord-Norge

På slutten av 1990-tallet hadde Jens Linde praksis i Sandtorg menighet i noen uker. Han flyttet etter hvert sørpå for å utøve yrket sitt, men etter 24 år ble savnet til Harstad for stort.

NY: Sogneprest i Sandtorg menighet, Jens Linde (nr. 4 t.v.). Her sammen med diakon Line Lindfjeld (t.v.), leder i menighetsrådet, Linda Danielsen, organist Arne-Kristian Torbergsen, kirketjener Kristin Heide Nymoen, prost Arne Håkonseth og kateket Rut Eli Lindebø.  Foto: Privat

nyheter>>

2. mai ble Jens Linde innsatt som sogneprest i Sandtorg menighet. Han kommer opprinnelig fra Ikast-Brande i Danmark, og har bodd i Norge i 34 år.

– Jeg begynte faktisk å jobbe som prest i Sandtorg 8. april selv om jeg ble innsatt søndag. Da var det rett i jobb, og til nå har jeg holdt flere gudstjenester og begravelser. Det var en flott opplevelse å bli innsatt som sogneprest. Både menigheten og befolkningen setter pris på ny, fast prest. Jeg har blitt tatt godt imot, sier Linde.