Så mange er vaksinerte i Evenes

Per 9. april har 219 personer i Evenes fått sin første dose av koronavaksinen. Dette utgjør 16,5 prosent av innbyggerne.

  Foto: Gorm Kallestad / NTB (illustrasjon)

nyheter>>

121 personer har fått sin andre dose, noe som utgjør 9,1 prosent av innbyggerne. Evenes kommune følger helsemyndighetenes prioriteringsrekkefølge i vaksinasjonen, og under kan du se hvor mange som per 9. april har takket ja og mottatt vaksine i de ulike prioriteringsgruppene:

PrioritetMålgruppeAndel som takker ja til vaksine
1Beboere i sykehjem90 %
2Alder 85 år og eldre94 %
3Alder 75-84 år84 %

Eirik ansetter i høyt tempo: Ber elever velge fag som kan brukes i Forsvaret

Når flystasjonen er i full operativ drift fra 2025, ønsker luftvingsjefen på Evenes at utdanningsinstitusjoner i større grad kan tilby forsvarsrettet kompetanse. Han oppfordrer også flere videregåendeelever til å velge fag flystasjonen kan dra nytte av.


Per 9. april skal alle, med få unntak i prioritet 1–3, ha fått tilbud om vaksine, opplyser kommunen. I uke 14 startet Evenes med vaksinasjonen i aldersgruppen 65–74 år, samt personer mellom 18–64 år med sykdommer med høy risiko for alvorlig forløp.