Sveinung er blant landets yngste brønnbåtskippere: – Ble umiddelbart trigget

6. april mønstret Sveinung Haukebøe på som skipper på den flunke nye brønnbåten «Grotanger». Da får han samtidig oppfylt en drøm han har båret på i 16 år.

BRØNNBÅT: Sveinung Haukebøe har tre år bak seg om bord på brønnbåten «Lifjell» før han like etter påske mønstrer på som skipper på den dobbelt så store splitter nye brønnbåten «Grotanger».   Foto: Frank R. Roksøy

nyheter>>

Rett etter påske gikk guttedrømmen i oppfyllelse for 32 år gamle Sveinung Haukebøe. Etter tre år om bord på brønnbåten «Lifjell», blir han for første gang skipper og kaptein, og det på en splitter ny båt, den dobbelt så store brønnbåten «Grotanger», verdt 350 millioner kroner.

Sommeren før han startet på videregående skole fikk han seile på seilskuta «Anna Rogde» i Tallship Race, en seilas fra Antwerpen via Aalborg til Stavanger. Da var drømmen om å bli skipper født.