Harstadserien og Sunniva slår til med ny konsert: Billetter rives vekk

Onsdag 14. april starter Harstadserien opp igjen etter en periode med nedstengninger. Da inviteres det til en klassisk tysk liederabend med pianisten Charles Mignot og mezzosopranen Sunniva Eliassen.

KLARE: Sunniva Eliassen og Charles Mignot ser frem til å holde konserten til tross for at koronapandemien har lagt en demper på hvor mange publikummere som kan få den med seg.  Foto: Privat

nyheter>>

Det hele skjer i Kanebogen kirke, der man vil få høre tyske lieder av blant andre Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert og Johannes Brahms. I tillegg får vi også høre et solorepertoar for klaver med stykker av de samme komponistene pluss Felix Mendelssohn. Det sier kunstnerisk leder for serien, Sunniva Eliassen.

– Lied er en sjanger innen klassisk musikk. En lied er et tonesatt dikt med et fortellende innhold for sang og klaver hvor både sangstemmen og klaverstemmen er likeverdige. Musikksjangeren lied tilsvarer romanse, som var det begrepet Edvard Grieg brukte om sine sanger.