Ibestad ble avskåret fra omverdenen etter snøskred

Et ras sperret fylkesvei 848 nordøst for Mjøsundet. Samtidig som fergeforbindelsen til Harstad var innstilt.

Snøskredet har gått over fylkesvei 848 ved Selvågneset. Bildet er tatt fra Ibestad-siden av skredet.  Foto: HT-tipser

nyheter>>

OPPDATERT: Tirsdag formiddag 6. april oppdaterer fylkestrafikken med at det er satt i reservefartøy MF Lauvstad på forbindelsen Stangnes - Sørrollnes. Først opplyste Norled at det ikke var problemer med ruta. Så kom melding om at ruten var innstilt på grunn av været. Nå er ferga på vei til verksted og reserveferga er satt inn.

- Fortsatt noe redusert kapasitet, melder Troms fylkestrafikk.

I en pressemelding skriver ordfører Dag Sigurd Brustind (H) at kommunen nå har meldt fra til Statsforvalterens beredskapsavdeling.

SKRED: Ved det røde skiltet melder Statens vegvesen om et snøskred som sperrer vegen inntil videre.   Foto: Skjermdump

I tillegg til de nevnte forbindelsene var avskåret, er også Ibestadtunellen delvis stengt grunnet veiarbeider og det er kolonnekjøring på faste tidspunkt gjennom tunnelen.

– Vi gjør oppmerksom på at vår legevakt ligger i Bardu kommune og at evakueringssituasjonen kan bli problematisk, skriver Brustind i pressemeldingen.

– Det er ikke meldt om at noen er tatt av skredet. Nødetatene er på vei til stedet, opplyste operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt til Folkebladet.

Mjøsundbrua binder sammen Andørja med fastlandet.   Foto: Morten Dokka

Klokken 12.35 opplyste politiet at skredet har gått over veien og ut i sjøen.

– Luftambulansen søker nå i området. Ingen tegn til at noen er tatt per nå. Vi har sivil båt i søk og lettbåt fra KV Barentshav er på vei, opplyser politidistriktet.

Klokken 13.00 opplyste politiet at søket er avsluttet uten funn.

Vegen forblir stengt frem til geolog fra Statens Vegvesen har vurdert om det er fare for flere skred, opplyser politiet videre.