- Det kommer til å være begrenset med sykler i år

Problemer i sykkelproduksjonen fører til at XXL i Harstad ikke får tak i nok sykler til å dekke etterspørselen lokalt. De venter inn et parti på 400 over påske, men dette er ikke i nærheten nok til å dekke etterspørselen.

VENTER LEVERANSE: Daglig leder ved XXL Sport Harstad, Terje Bremseth Nilsen, har bestilt 400 sykler som ankommer i ukene etter påske.   Foto: Andreas Isachsen

nyheter>>

Det er ikke bare små aktører som har trøbbel med å få tak i nok varer. XXL som er Nordens største sportskjede har varehus i Sjøkanten senter. I liket med Tequila Sports i Storgata (se egen sak) merkes endringer som følge av konteinerkrise og pandemi.


Merker økt aktivitet i nettbutikken – men det er trøbbel med å få tak i varer å selge

Kajakk-spesialistene i Tequila Sports merker økt aktivitet på nettbutikken under koronaen.


– Vi har nok merket det, og vi har merket det lenge. Den normale varemengden har vært begredelig i en periode. Det er fordi konteinerne som kommer med skip er blitt mangelvare og dyrere. Når prisen normalt er 2000 euro for en konteiner og den nå ligger på 10.000, legger det begrensninger på hva vi importerer, sier Terje Bremseth Nilsen, varehussjef i XXL Sport og Villmark i Harstad.