Igjen ble begrenset forslagsrett for ungdomsrådet nedstemt i kommunestyret: – Vi gir oss ikke

I over et år har ungdomsrådet kjempet for begrenset forslagsrett - muligheten til å komme med egne forslag for kommunestyret, uten å måtte gå via et politisk parti.

Rune Stenstrøm (H), foreslo en ettårig prøveperiode med begrenset forslagsrett for ungdomsrådet, men ble nedstemt i kommunestyret. Til høyre leder i ungdomsrådet Ole Martin Melbøe Nygård og i midten nestleder Kamilla Johansen Heggelund.  Foto: Marie Øvrum / Andreas Isachsen (arkiv)

nyheter>>

Gleden var stor da ungdomsrådet før kommunestyremøte fikk beskjeden om at Høyre planla å fremme et forslag om akkurat dette.

Gruppeleder Rune Stenstrøm (H) foreslo en ettårig prøveperiode, som ville gitt ungdomsrådet muligheten til å fremme sine helt egne forslag til kommunestyret, i saker relevant for dem. Høyre foreslo videre at ordningen så skulle evaluere og legges fram som sak for kommunestyret senest i august 2022.