Utvider åpningstiden lørdager

Lørdag 6. mars skrives det polhistorie i Harstad: For første gang kan Vinmonopolets butikk i byen ha åpent til kl. 16:00 på lørdager.

BESTEMT Bestyrer Kjell Roar Nilsen bekrefter at åpningstiden er utvidet på lørdager.  Foto: Illustrasjon - Tore Skadal

nyheter>>

Endringen blir bekreftet av daglig leder Kjell-Roar Nilsen. Stortinget vedtok i juni 2020 at Vinmonopolet kan ha åpent til kl. 16.00 på lørdager. Bakgrunnen for Stortingets beslutning var endrete handlevaner i befolkningen. Folk handler stadig senere på lørdager, og mange av Vinmonopolets butikker – særlig i byene – var fulle av kunder når de måtte stenge kl. 15.00.


– Hjelp oss å unngå køkaos

Noen steder opplever mer kø enn andre rundt juletider. Vinmonopolet er en av disse.


Ved siden av å gjøre hverdagen litt enklere for folk, vil lørdagsåpne pol til kl. 16 også kunne ha en gunstig effekt på smittevernet i disse koronatider. Man strekker handletiden, og det vil etter alle solemerker medføre at presset med antall personer i butikken samtidig går ned.