Stor pågang for å ta koronatest: – Det er som på et fergeleie

Harstadfolk strømmer til testsenteret i Rødbergveien for å ta koronatest.

Mange biler sto i kø i påvente av koronatest ved Luftveisklinikken i Rødbergveien søndag.   Foto: Knut Godø

nyheter>>

Flere hundre personer skal testes ved Luftveisklinikken i løpet av søndag. Det har dermed, ikke uventet, oppstått en lang kø ved testsenteret.

FERGELEIE: Flere kolonner med biler var oppstilt og det var orden i rekkene da flere hundre personer skulle koronateste seg søndag.   Foto: HT-tipser

– For meg virker det som om køsystemet har brutt sammen. Det står sju-åtte kolonner med biler inne på testsenterets område, samt en lang rekke med biler i kø på hovedveien. Det er som et fergeleie med fem stuere som forsøker å holde orden på bilene, sier én av dem som står i køa til Harstad Tidende.


800 i karantene etter smitte på treningssenter i Harstad

Rundt 800 personer i Harstad er satt i karantene etter smittespredning på treningssenteret Family Sports Club på Seljestad.


Vedkommende ønsker å være anonym, men Harstad Tidende kjenner identiteten.

Personen har nylig kommet nordover fra en kommune sørpå med betydelig smittetrykk. Det er i forbindelse med jobb at personen nå er i Harstad og derfor testsenteret ble oppsøkt søndag.


Sender virus til mutasjons-sjekk, men tar kun i bruk et fåtall hurtigtester

Testsenteret i Rødbergveien vil kun bruke hurtigtester i spesielle tilfeller, selv om det antas at viruset er av den britiske, mer smittsomme varianten.


– Det er greit å ha en negativ test når man stiller på jobb. Vi har selvfølgelig begrenset nærkontakter siden vi kom nordover. Vi går nå her med munnbind. Det blir man vante med, forteller personen.

Kommunen brukte egne trafikkvakter for å holde orden ved Luftveisklinikken søndag.   Foto: Kjell-Magne Angelsen

Roser harstadværinger

Selv om det kan være kjedelig å stå i kø, er det ingen klaging å spore.

– Jeg synes dette er flott at det er kø. Det viser at Harstad-folk tar det på alvor. Hadde det vært likt der jeg kom fra, hadde kanskje smittetrykket vært lavere, sier personen, og legger til:

– Nå har vi levd med dette i ett år der vi kommer fra. Det hjelper med smittesporing og det hjelper å få overblikk.

Mange biler sto i kø i påvente av koronatest ved Luftveisklinikken i Rødbergveien søndag.   Foto: HT-Tipser

Her er kommunens midlertidige forskrift om forebygging av koronasmitte i Harstad

Ny forskrift har trådt i kraft fra og med 28. februar klokken 00.00. Den gjelder til og med søndag 7. mars klokken 00.00.