Avdeling i barnehage og sykehjem stengt: – Vurderer situasjonen for skolene fortløpende

En avdeling på Bergseng barnehage er stengt på grunn av korona. Det samme er en avdeling på Bergsodden sykehjem. Men skolene går ikke over i rød beredskap.

En avdeling ved Bergsodden sykehjem er stengt. Det samme er en avdeling i Bergseng barnehage.   Foto: Knut Godø

nyheter>>

Det opplyste kommunen om under pressekonferansen søndag.

– Foreløpig er det ingen smittede elever på skolene. Dersom det skulle vise seg at neon av dem tester positivt, vil vi gjøre en ny vurdering, sa kommuneoverlege Jonas Holte.

– Gjelder dette også videregående skoler?

– Ja, svarte Holte.

Kommunens begrunnelse beror blant annet på at det har vært vinterferie inneværende uke, og at ingen tilknyttet skolene har testet positivt.

Flere institusjoner berørt

Søndag var Bergseng barnehage, sykehuset, UIT og Bergsodden sykehjem berørt.

– Utbruddet berører mange virksomheter og hele Harstad-samfunnet. Bergsodden sykehjem har én avdeling som er berørt. Den er på nivå fire, som betyr at den er stengt av. Beboere i karantene er på rommene sine. Vi har innført strengere besøksrestriksjoner, opplyste kommunedirektør Hugo Thode Hansen under pressekonferansen.

Bergseng barnehage har stengt én avdeling som følge av utbruddet.

– Vi mobiliserer alle interne ressurser for det som er viktig nå – testing og smittesporing. Der har vi økt kapasiteten. Dette skal gjøre så raskt som mulig, sa Hansen søndag.

– Det skal tas flere hundre prøver de neste dagene, da vil omfanget av utbruddet vise seg. Vi klarte sist gang å mobilisere i Harstad. Jeg har troen på at vi skal klare det denne gangen også, sa ordfører Kari-Anne Opsal (Ap) under pressekonferansen.

Én smittet spores til UNN Harstad

Kommunedirektøren opplyste at UNN deltok i kommunens kriseledelsesmøte like før pressekonferansen.

– Sykehuset har satt krisestab og skal ha møte i løpet av ettermiddagen. Foreløpig én smittet som er knyttet til sykehuset, opplyste kommuneledelsen.

Videre ble det slått fast at smittesporingen angående utbruddet på UiT Harstad foreløpig er sluttført.