Rektorer om videregående-valget: – Ikke bare gjør det foreldrene dine sier

Både Borkenes-rektoren og Hagebyen-rektoren gikk allmennlinjen på videregående i Svolvær. – På et vis var det lettere da. Vi hadde ikke like mange muligheter som unge har nå, sier Magne Johansen. 

Ber elevene velge det de selv ønsker: Rektorene Øyvind Kristiansen og Magne Johansen håper og tror elevene deres tar selvstendige valg om hvilke videregående skoler de søker seg til.   Foto: Privat / Andreas Isachsen (arkiv)

nyheter>>

– Velg ut fra dine egne interesser, det som faller hjertet nærmest. Jeg vet det er vanskelig, det er unge ungdommer som skal gjøre et valg, men jeg håper og tror de vil ta gode valg for seg selv, oppfordrer Øyvind Kristiansen, rektor på Borkenes skole.

Han er godt klar over at mange unge syntes valget er ekstra utfordrende denne våren, etter et år med strenge tiltak: