Mandag går søknadsfristen ut: – Må følge magefølelsen

– Jeg har faktisk ikke bestemt meg helt enda, noe som er litt stressende med tanke på at fristen er om bare noen dager, sier Johanne Lilleng (15).

Vanskelig valg: Om bare et par dager må Johanne Lilleng (15) ha bestemt seg for hvilken videregående skole og linje hun vil søke på.   Foto: Marie Øvrum

nyheter>>

Johanne Lilleng (15) går på Seljestad ungdomsskole, men til høsten begynner hun på videregående skole. Hvilken vet hun ikke før hun får svar på søknaden i juli. Søknadsfristen går straks ut, og Lilleng merker presset; for hun har enda ikke bestemt seg for hvilken skole hun ønsker å gå på.

– Jeg er veldig imellom å søke studiespesialiserende på Heggen, eller helse- og oppvekstfag på Stangnes. Jeg har faktisk ikke bestemt meg helt enda, noe som er litt stressende med tanke på at fristen er om bare noen dager, sier hun, og legger til: