Stort verdifall for sjømateksporten i januar

Norge eksporterte sjømat for 8,1 milliarder kroner i januar, det er en nedgang på 1,6 milliarder kroner sammenlignet med i fjor.

VERDIFALL: Sjømateksporten har hatt et stort verdifall i januar, sammenlignet med fjoråret.   Foto: Marte Christensen, NTB scanpix

nyheter>>

Nedgangen på 1,6 milliarder kroner tilsvarer 16 prosent, og skyldes ifølge direktør for markedsinnsikt og markedsadgang i Norges sjømatråd, Tom-Jørn Gangsø, først og fremst et betydelig fall i eksportverdien for laks. Det skriver Norges sjømatråd i en pressemelding.

– Nedgangen i januar skyldes først og fremst et betydelig fall i eksportverdien for laks. Vi ser også nedgang i eksporten av ørret og fersk torsk sammenlignet med den rekordsterke januarmåneden i 2020, sier Gangsø.