NHO og LO fraråder "søringkarantene": – Vil kunne føre til katastrofe for bedrifter og arbeidsplasser

Diskusjonen om lokale karantenetiltak og reiserestriksjoner er igjen aktuell, i kampen om å bekjempe det muterte korona-viruset.

Ordet "søringkarantene" var blant kandidatene for årets ord 2020. Vinnerordet ble "koronaen".  Foto: ComeOn (arkiv)

nyheter>>

– Vi forstår at kommuner er redde for å få spredning av det muterte viruset, men ber likevel om at kommunene lar være å innføre egne karanteneregler reisende sørfra, om de er bosatt i nord eller ikke, skriver NHO og LO i nord i en pressemelding.

Selv om NHO og LO nord er enige om at liv og helse er viktigst, håper de samtidig å kunne samarbeide om å redde arbeidsplasser og bedrifter. De har derfor gått sammen om et brev til kommunene i Nord-Norge, med en konkret oppfordring om å unngå nye «søringkarantener».