Høie varsler revurdering av seteregelen i kulturlivet

Etter press fra bransjen varsler helseminister Bent Høie (H) at koronaregelen om fastmonterte seter i kulturlivet skal vurderes på nytt.

Regelen om fastmonterte seter, har ført til flere avlyste arrangementer. (Bildet er tatt før koronapandemien).  Foto: Illustrasjonsfoto: Tore Skadal

nyheter>>

– Blir det en endring, er dette en ordentlig gladnyhet for veldig mange ulike arrangører innen musikk, kunst og kultur, sier Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører til Dagsavisen.

Da de nye retningslinjene for nasjonale koronatiltak ble lagt fram mandag, kom det også fram at kravet om fastmonterte seter på arrangementer skal revurderes.


Nå må ILIOS vri på planene - en gang til

ILIOS skulle arrangeres fra 4. februar, men varsler nå at de flytter konsertene til oktober. - Men vi inviterer til digital utstilling og kortreist mat ved Torvet, melder festivalsjef Anders Eriksson fredag formiddag.


Regelen har ført til flere avlyste arrangementer. Den gjør det nemlig umulig å arrangere etter smittevernkravene uavhengig av hvor mange gjester som kommer, så lenge setene ikke er fastmonterte.

Det er Helsedirektoratet som har fått i oppdrag å gjøre en ny vurdering, opplyser helsedepartementet til Dagsavisen.

(©NTB)


Avlyser feiringa av solas gjenkomst

Harstad Kulturhus melder at den tradisjonelle sollunsjkonserten neste uke, dessverre må avlyses.