I dag vil du høre sirenene til Sivilforsvaret

Sivilforsvaret tester tyfonene onsdag klokka 12.00.

Onsdag 12. januar vil vi høre sirener over hele landet når Sivilforsvaret tester varslingsanleggene klokken 12. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix  Foto: Håkon Mosvold Larsen

nyheter>>

Signalet er som vanlig «Viktig melding – søk informasjon» og kan høres i samtlige kommuner som har montert tyfonanlegg.

Hvert år i januar testes de cirka 1.200 anleggene for signalet som betyr akutt fare. Signalet sendes i tre serier med ett minutts opphold mellom sirenene. Signalet betyr at du skal søke informasjon i for eksempel radio, tv, aviser myndighetenes nettsider og i sosiale medier.

– I fredstid kan varslingsanleggene blant annet brukes ved industriulykker med utslipp av giftige eller farlige stoffer. Mens i krig kan anleggene brukes ved fare for flyangrep, sier Sigurd Heier, som er fungerende sjef for Sivilforsvaret i en pressemelding.