Norge eksporterte sjømat tilsvarende 25.000 måltider pr. minutt i fjor

Til tross for et svært krevende år, eksporterte Norge 2,7 millioner tonn sjømat for 105,7 milliarder kroner i 2020 – det nest høyeste noensinne, og tilsvarer 37 millioner måltider hver dag hele året, eller 25.000 måltider pr. minutt.

FANTASTISK: Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) synes det er fantastisk at sjømateksporten passerer milepælen på 100 milliarder kroner i eksportverdi.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

nyheter>>

Det totale volumet av sjømateksporten økte med 2 prosent i 2020, mens verdien ble redusert med 1 prosent, eller 1,5 milliarder kroner, sammenlignet med rekordåret 2019, det skriver Norges sjømatråd i en pressemelding.

– Selv om 2020 var et annerledes år, har store deler av sjømateksporten klart å trosse de største utfordringene i kjølvannet av koronapandemien, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen, i pressemeldingen.