Skilte lag med nasjonal kjede: Nå går det over all forventning for lokaleid butikk

Sentrumsbutikken Hjemme Hos Oss har merket en formidabel omsetning i julehandelen. Kombinert med en god sommer vil den tradisjonsrike forretningen øke omsetningen under koronapandemien.

VIDUNDERLIG DESEMBER: Daglig leder og medeier Ellen Bendiksen er glad for at harstadfolk handler hos den lokaleide butikken i Storgata 5.   Foto: Thor Anders Angelsen

nyheter>>

Daglig leder Ellen Bendiksen har sammen med sin medeier, styreleder og bror – Knut Bendiksen – svært travle dager. Mandag hadde de desemberbudsjettet i boks. Det de selger resten av året blir i så måte for bonus å regne.

Storgatens Glassmagasin AS har vært i en omstilling siden de forlot Tilbords-kjeden i 2018. Butikken hadde da holdt til i selveide lokaler i Storgata 5 i 60 år. For første gang på over 40 år var butikken på hjørnet av Storgata 5 uavhengige, under merkevaren Hjemme Hos Oss. Det betyr at de sto alene da pandemien slo inn over byen i mars.