Kjenner du en hverdagshelt som fortjener en julestjerne?

Harstad Tidende deler i år ut julestjerner til noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet rundt høytiden.

JULESTJERNE: Kjenner du noen som fortjener en oppmerksomhet i juletida?   Foto: Pixabay

nyheter>>

Vi trenger dere leseres hjelp til å finne fram til mulige kandidater. Hvem mener du fortjener å få en julestjerne levert på døra i en desember som er mørkere enn vanlig. Mange er mer alene enn de ellers ville vært i juletiden, som en følge av koronahensyn.

Harstad Tidende stiller ingen spesielle krav til hvem som kan få tildelt en blomst. Det eneste vi trenger er at du forteller oss litt om hvorfor du mener vedkommende fortjener en liten oppmerksomhet i form av en julestjerne.

Les mer om Gunther som fikk HTs første julestjerne (for abonnenter)

Trekk fram hverdagsheltene

Det legges altså ingen føringer og alle forslag tas imot med takk, men avisen spesielt ønsker forslag på kvinner og menn som har gjort noe uselvisk for andre rundt seg.

– Har du en venn, en i familien eller en nabo eller kjenner til noen som har vært der for andre gjennom en vanskelig tid eller som alltid stiller opp når du trenger litt ekstra hjelp? Det trenger ikke nødvendigvis være noe stort, det kan også være de små og gode gjerninger over tid, sier Harstad Tidendens nyhetsredaktør Tone Anita Karlsen.

Harstad Tidenes julestjerne er ment som en blomst til de som ellers ikke gjør så mye ut av seg. Tanken er å gi litt plass i avisa til de til daglig ikke er så synlige i mediebildet, det være seg unge som gamle.

Tid for takknemlighet

Adventstid og jul er en passende tid til å gi de man er glade i en ekstra oppmerksomhet.

– Årets desember er mørkere enn tidligere, så da er det virkelig på sin plass å løfte fram de som fortjener en oppmerksomhet, sier Karlsen.

Harstad Tidende har tidligere år delt ut julestjerner, med god respons fra avisleserne.

– Tidligere år har vi fått mange gode forslag som hadde fortjent et intervju og en julestjerne, men som vi ikke har hatt kapasitet til å intervjue, slik blir det nok dessverre i år også. Vi ønsker uansett så mange forslag som mulig, understreker Karlsen.

Slik lanserer du din kandidat:

Du må kort begrunne hvorfor du foreslår vedkommende, samt oppgi kontaktinformasjon både til den du foreslår og til deg selv. De som velges ut må la seg intervjue i avisen