Beklager falsk dødsannonse

En falsk dødsannonse ble mandag publisert i Harstad Tidende. Det var en mann i 20-årene som ble utsatt for at noen rykket inn en dødsannonse med hans navn.

REAGERER: Kjell Rune Henriksen, sjefredaktør i Harstad Tidende, reagerer kraftig på at noen har sendt inn en falsk dødsannonse til mediehuset.  Foto: Håkon Wikan

nyheter>>

"Kjære N.N. født XX har valgt å forlate oss. Fred" sto det blant annet i dødsannonsen som ble publisert både på ht.no og i mandagens papiravis. Dødsannonsen som sto på trykk skulle være en spøk fra arbeidskolleger siden vedkommende skal slutte på jobben og bytte arbeidsplass.

Sjefredaktør i Harstad Tidende, Kjell Rune Henriksen, beklager på det sterkeste at den havnet på trykk i avisa.

– Jeg tar fullstendig avstand fra handlingen. Når vi mottar dødsannonser, håndteres de seriøst. Men beklageligvis har vi i dette tilfellet latt oss lure. Det at folk sender inn en dødsannonse på bakgrunn av at en kollega skal slutte i jobben sin, finner jeg totalt ubegripelig, sier Henriksen.

Dødsannonsen har nå blitt fjernet fra ht.no og eavisa.

– Dette er svært grovt, og at det står vedkommende har valgt å forlate oss gjør saken enda mer makaber. Vi har skjerpet våre rutiner, og vi ser på hvordan vi skal forfølge denne saken videre, sier han.