Frykter mørketall om mobbing: – Vi får urovekkende få henvendelser

Mobbeombud i Troms, Jon Halvdan Lenning, sier han får urovekkende få henvendelser fra Harstad. Han tror det kan være store mørketall. 11. november holder han webinar i håp om å nå ut til flere med sitt arbeid for å skape trygge og gode skolemiljø.

WEBINAR Kan mamma og pappa være med å stoppe mobbing?  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter>>

– Vi ønsker å nå ut til så mange foreldre i Harstad som mulig, og ruste dem til både å gripe inn tidligere, og ta kontakt med oss tidligere, sier Lenning om webinaret 11. november. Det har fått navnet «Kan mammaer og pappaer være med å stoppe mobbing?», og holdes på Teams i samarbeid med mobbeombudet i Nordland.


176 mobbeutsatte fikk ikke god nok hjelp

Årsrapporten til elev-, lærling- og mobbeombudene er klar. 176 elever som ble mobbet forrige skoleår, fikk ikke den hjelpa de har krav på. Verst er det i grunnskolen.


4,6 prosent ble mobbet, men få varslet

– Vi får inn urovekkende få henvendelser til mobbeombudet fra Harstad, sammenlignet med andre kommuner. Ser man på innbyggertallet, og så på de bekymringsfulle tallene fra Elevundersøkelsen fra året som gikk, så tilsier den at mange flere barn, ungdom, skoler og familier burde tatt kontakt med mobbeombudet, sier Lenning.