Jubler over at tidlig skjenkestopp er opphevet: – Vi ble kjempeglad over nyheten

I over ni uker har Utheim slitt økonomisk som følge av at kranene måtte stenges ved midnatt. Nå har de fått normale åpningstider og kan tjene penger igjen.

Sisdsel Rohde Try, daglig leder ved Utheim, sier gjestene forsvant raskt fra utestedet da klokken passerte midnatt. Her med Stein Arne Lind (i midten) og Stein Lind. Arkivfoto.  Foto: John Henry Storhaug

nyheter>>

Under en pressekonferanse 7. august ble det kjent at utestedene ikke fikk servere alkohol lenger enn til midnatt. Forbudet gjaldt for hele landet, og Harstad var intet unntak. Nordlændingen blødde kraftig som følge av forbudet, og medeier Kurt Henning Myhre var redd kroken på døra var nærstående.

30. september kom nyheten om at regjeringen lettet på noen av de nasjonale tiltakene. Blant tiltakene var den nasjonale skjenkestoppen ved midnatt, som ble opphevet ved midnatt 12. oktober.