Nektet erstatning etter at huset gikk opp i flammer

En mann fra Hadsel må gå den tunge veien om Vesterålen tingrett for å få utbetalt forsikringen etter at huset hans brant.

Dette huset i Hadsel brant ned i november 2018. Våren 2019 skrev politiet ut en bot til huseieren. I høst kommer den sivilrettslige saken om erstatning fra forsikringsselskapet opp til behandling i Vesterålen tingrett. 

nyheter>>

Mannens advokat, Nora Løvøi Bjørnstad, partner i Advokatfirmaet Robertsen i Oslo, sier i en kommentar til VOL at Frende Skadeforsikring mener at mannen oppgitt opplysninger som ikke er korrekt i forbindelse med skadeoppgjøret, og at forsikringsselskapet derfor har avslått forsikringsoppgjøret.

– Frende Skadeforsikring mener at min klient har gitt uriktige opplysninger slik at de avslår utbetaling av forsikring på bolig og innbo, som er ganske alvorlig for min klient. Forsikringsselskapet anmeldte huseieren, men anmeldelsen ble henlagt fordi politiet ikke fant noen grunn til å gå videre med saken, sier Løvøi Bjørnstad.