Hamek bygger ut for 55 millioner i Samasjøen

– Banksjefen sier at Harstad må skyte fart, vi i Hamek tar utfordringen, sier administrerende direktør i Hamek Jan Oddvar Olsen. Bedriften har besluttet å investere 55 millioner kroner i anlegget, og øker bemanningen med ti prosent.

Stor investering: Daglig leder i Harstad Skipsindustri, Ola Karlsen, og administrerende direktør i Hamek, Jan Oddvar Olsen, har stor tro på skipsindustrien.   Foto: Marie Øvrum

nyheter>>

– Hamek er stolte over å kunne si at vi ikke har hatt noen permitterte, tross koronapandemi. Utviklingen vår forsetter å være god, blant annet med en økende omsetning rundt brønn- og fórbåter. Vi har troen på vekst, og troen på fremtiden. Nå gjør vi det godt. Derfor har vi bestemt oss for å investere 55 millioner kroner i anlegget vårt her i Samasjøen, i løpet av tidsperioden 2020 til 2021, sier Olsen.

Han ser store muligheter i Harstad, og snakket varmt om byens lønnsomme beliggenheten og gode samarbeidspartnere i området, blant annet nevnte han Harstad Elektro og Norsk Stål. Han mente investering i industri vil skape positive ringvirkninger.