Instinktet er å svinge unna:

Trafikklærer gir råd

Trafikklærer Jåhn H. Øyen forteller hvordan han jobber for å forhindre ulykker med elg i trafikken, og hva som er lurt å tenke på hvis man ser en.

Vær oppmerksom: Indre Evenes Grunneierlag skriver på sine nettsider at en voksen elgokse kan veie nesten 600 kilo, og løpe opp til 50 km/t. Det er nok best å holde avstand, også til elgen.   Foto: Sigurd Skjelmo (arkivbilde)

nyheter>>

Jåhn H. Øyen har jobbet som trafikklærer i 12 år, nå ved Trafikkskolen Harstad. Hver dag kjører han ca. 300 meter unna stedet for trafikkulykken torsdag kveld, og sier han ser elg i området nesten hver uke.

– Det er mer elg i lavlandet i år syntes jeg. Jeg tror det handler om at vi i år har hatt en vinter med ekstreme mengder snø, som gjør at elgen har trukket seg nedover fra fjellene og blitt der, sier han.