Andrea (16) måler seg mot Norges beste fotballjenter

Andrea Pålsdatter Hunstad fra Medkila deltar denne uken på Equinor talentleir i Porsgrunn, sammen med de beste jentespillerne i alderen 14 til 16 år. Etter måneder med egentrening får Medkila-talentet endelig testet kreftene mot landets beste. – En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, sier hovedpersonen selv.

TALENTLEIR: På leiren er Andrea Pålsdatter Hunstad fra Medkila som får matchet seg mot rundt 100 av Norges mest talentfulle jentespillere mellom 14 og 16 år. Hun har fått tett veiledning fra NFFs landslagsskole.  Foto: Lønne Studio

nyheter>>

I en pressemelding på vegne av NFF og Equinor Morgendagens Helter står det at etter flere måneder med isolasjon og egentrening er endelig Norges fremste juniorer samlet med landslagskolen på Equinor talentleir. På leiren får de håndplukkede jentene tett oppfølging fra NFF.

Andrea forteller at det alltid gøy å bli tatt ut til Equinor Talentleir. Den siste tiden har hun erfart at det er mye lettere å lære når man er rundt andre spillere.

− Jeg har trent mye alene den siste tiden, men også med familien. Jeg fant fort ut at jeg måtte være kreativ i måten jeg trente på, og det er veldig spennende og lærerikt å være på samling igjen, sier Andrea Pålsdatter Hunstad fra Medkila i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Andrea ett år etter Norway Cup-triumfen: – Av alt jeg har gjort, er det dette jeg er mest stolt over

Viktig og etterlengtet samling

Equinor talentleir er et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden.

− På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået Andrea viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter i pressemeldingen.

Høyaktuelle landslagspillere

På leiren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge: J15 og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. Resultater de senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.

− De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennomført Equinor talentleir. Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener. Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland i pressemeldingen.

Talentleieren som vanligvis går av stabelen i juni er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene.

Fakta om Equinor talentleir for jenter 2020:

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år.
  • Arrangeres i perioden 3.-7. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.